Update coronavirus (COVID-19) | Sluiting scholen en onderwijs op afstand

14 mrt 2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet vandaag besloten om alsnog de scholen in Nederland tot en met 6 april te sluiten. Daarmee heeft iedereen duidelijkheid en kunnen we ons richten op de volgende fase in het bestrijden van het coronavirus: het realiseren van onderwijs op afstand voor de kinderen.

Wat betekent deze nieuwe maatregel voor de kinderen?
Door de maatregel kunnen we de kinderen voor de komende drie weken op onze SALTO-scholen geen onderwijs bieden. Onze scholen voorzien wel opvang voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij hulpdiensten.

Onderwijs op afstand
Binnen SALTO doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat alle kinderen de komende drie weken op afstand kunnen blijven leren. Daarbij ligt de prioriteit bij kinderen in groep 8 die voor een overstap naar de middelbare school staan. Ook vindt er achter de schermen overleg plaats over de invulling van onderwijs op afstand, met collega-besturen en met uitgevers van schoolmethodes.

Terug