SALTO-scholen nemen deel aan de Eindhovense Marathon

9 October 2017

In september gingen 7000 kinderen van onze SALTO-scholen gedurende vier weken sportieve ‘challenges’ aan met veel aandacht voor bewegen en een gezonde levensstijl. Dit was een opmaat naar de Marathon van Eindhoven op 8 oktober. Meer dan 1600 kinderen van onze scholen namen hieraan deel! Herkenbaar aan de paarse shirtjes.

SALTO-school de Bergen mocht de eerste prijs in ontvangst nemen voor de meeste aantal deelnemers van één school.

SALTO-school de Trinoom had de 2de prijs voor de meeste aantal deelnemers aan de Chiquita Mini Marathon (1,6km)

 

Op de SALTO-scholen werd de afgelopen weken aandacht geschonken aan de voorbereidingen van de Marathon:

Olympische marathonloper Mostafa Nechchadi geeft nu hardlooples aan schoolkinderen

Naast de marathon is er zondag ook een speciaal loopevenement voor basisschoolleerlingen: de City Run. Verschillende klassen in Eindhoven krijgen speciale hardlooples van trainer en voormalig olympisch marathonloper Mostafa Nechchadi uit Marokko.

De kinderen uit groep 5 zijn blij met de les die ze krijgen. "Het is heel leuk en de training is ook goed, ook al is het in het Engels."

Nechchadi spreekt geen Nederlands, maar met zijn enthousiasme en de nodige hulp krijgen de kinderen hardlooples. "Ik doe dit al tien jaar. Ik leer kinderen de basis van het rennen. Misschien gaan ze vanuit hier wel verder met hardlopen."

'Kiezen wat ze willen'
De opdracht die Nechchadi zichzelf geeft is duidelijk. "Het moet leuk zijn voor de kinderen." Hij wil ook vooral dat de basisschoolleerlingen kennis maken met de hardloopsport. "Van daaruit gaan ze misschien verder. Als ze groter zijn kunnen ze kiezen wat ze willen, maar dan zit het in ieder geval in hun menu."

 

Terug
stamp