Vacature(s)

SALTO-school Reigerlaan/SALTO International School zoekt ambitieuze directeur

Plaats Eindhoven
WTF 1

Onze droom: kinderen voorbereiden op een dynamische toekomst!

SALTO doet dit door toegankelijk, professioneel, kwalitatief en vernieuwend onderwijs te verzorgen. We leren en inspireren kinderen om met zelfvertrouwen, hard werken, een kritische houding en lef hun talenten in te zetten en zich optimaal te ontwikkelen. Dat geldt ook voor onze medewerkers. Samen zetten we de extra stap die nodig is om te leren voor het leven.

Bouw jij mee aan de toekomst van de kinderen en medewerkers op SALTO-school Reigerlaan en onze internationale locatie RISE?

SALTO-school Reigerlaan

Spreekt een dynamische, no-nonsense en ondernemende schoolcultuur jou aan? Dan ben je bij SALTO-school Reigerlaan aan het juiste adres!

Deze school heeft innovatie hoog in het vaandel. Er is een start gemaakt met Engelse les vanaf groep 1 en er wordt verdieping gegeven aan het onderwijs via IPC (International Primary Curriculum). Binnen IPC worden er diverse kunstdisciplines samen met CKE (Centrum Kunsten Eindhoven) en het Cultuurstation geïntegreerd.

Bij SALTO-school Reigerlaan ligt de nadruk op  positief gedrag, waarbij het team de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen stimuleren middels PBS (Positive Behavior Support). Het team omarmt een werkwijze waarbij ze vanuit vertrouwen en talentherkenning samenwerken in diverse gemandateerde specialistengroepen. Kortom, op SALTO-school Reigerlaan werk je als schooldirecteur samen met een professioneel én gepassioneerd team aan de schoolontwikkeling.

Klinkt het aanlokkelijk om te werken in het prachtige schoolpand aan de Reigerlaan in het centrum van Eindhoven? Het gebouw is recent verbouwd tot een fijne werk- en leeromgeving voor ongeveer 450 leerlingen en 35 personeelsleden. De leerlingen zijn verdeeld over achttien groepen; zes kleutergroepen en twee jaargroepen per leerjaar vanaf groep 3.


De internationale locatie RISE

RISE (Reigerlaan International School Eindhoven) is een locatie van SALTO International School. Met het voor Nederland unieke onderwijsconcept van RISE komt de school tegemoet aan de specifieke onderwijsbehoeften van de internationale families in Eindhoven. Bij RISE is er zowel een intensieve focus op het leren van de Nederlandse taal als op de integratie in Nederland. Leerlingen krijgen zowel les in het Engels (van native Engelstalige leerkrachten) als in het Nederlands. RISE is ook de verantwoordelijkheid van de directeur van SALTO-school Reigerlaan. Een locatieleider draagt zorg voor de dagelijkse leiding.

RISE ligt in de wijk Doornakkers-West op vijf minuten afstand van SALTO-school Reigerlaan. De school telt ongeveer 200 leerlingen die verdeeld zijn over acht jaar- en combinatiegroepen. Het team bestaat uit ongeveer 16 medewerkers.

Word je al enthousiast? En passen termen, zoals: internationaal, lef, samenwerken en verbinden, onderzoekend en nieuwsgierig, daadkrachtig, visiegericht en een leven lang leren bij jou? Lees dan zeker verder!

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een directeur die leiding geeft vanuit vertrouwen en die samen met het team de volgende stap zet in de implementatie van IPC en PBS. De nieuwe directeur omarmt deze innovaties en gaat deze samen met het team verder borgen. Duidelijke, open en eerlijke communicatie staat voorop en hij of zij is in staat te inspireren en te motiveren om samen doelen te realiseren. De directeur zoekt verbinding met samenwerkingspartners en de buurt.

Deze ondernemende en innovatieve directeur heeft de volgende kwaliteiten:

 • ervaring als schoolleider;
 • is een strategische denker;
 • is zichtbaar en benaderbaar voor kinderen, leerkrachten en ouders;
 • heeft affiniteit met internationalisering in het primair onderwijs;
 • kan duidelijke prioriteiten stellen en is besluitvaardig en daadkrachtig;
 • is een natuurlijke netwerker;
 • heeft sterke communicatieve vaardigheden.

Als directeur neem je deel aan het directeurenoverleg en in projectteams op bestuursniveau, want SAMEN maken we SALTO!


Wat bieden we jou?

SALTO is een lerende organisatie die mensen graag wil inspireren tot persoonlijke ontwikkeling door middel van intensieve samenwerking met anderen. Daarbij hoort een marktconform salaris en een goed pakket aan secundaire voorwaarden.

Enthousiast geworden?

Reageren kan door uiterlijk vóór 10 augustus a.s. een motivatiebrief en CV aan te leveren bij HRSupport@salto-eindhoven.nl 

Procedure:

 • Een speeddateronde vindt plaats op dinsdag 18 augustus a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur.
 • De gespreksronde met de BAC (Benoemings- Advies Commissie) vindt plaats op dinsdag 25 augustus tussen 15.00 en 19.00.uur.
 • Het assessment staat gepland op 27 augustus a.s.
 • De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Reserveer deze data en tijden alvast in jouw agenda.

Meer weten?

Wanneer je een vraag hebt over deze vacature, neem dan contact op met mevrouw A. Horsten, waarnemend voorzitter college van bestuur, via 040-260 67 10 of angela.horsten@salto-eindhoven.nl.

Er kan (nog) niet via de website op deze vacature worden gereageerd. U kunt wel via e-mail reageren.

Terug