STE Languages sluit samenwerkingsovereenkomst met scholenstichting SALTO

29 sep 2020

SALTO en STE Languages zijn een samenwerking aangegaan waarbij STE Engelse trainingen gaat verzorgen voor de leerkrachten van de SALTO-scholen. De taaltrainingen zijn gericht op niveauverhoging en workshops ‘oudergesprekken in het Engels’. Engels wordt in het primaire onderwijs steeds belangrijker door de internationalisering van Eindhoven en omgeving (Brainport Regio Eindhoven). De samenwerking behelst ook een verkenning op het aanbieden van Nederlandse (NT2) taaltrainingen en taalsessies voor ouders van de onder SALTO vallende internationale locaties RISE en I-Start.

SALTO wil een leidende rol innemen in de ontwikkeling van een internationale leer- en leefgemeenschap in de Brainport-regio. Voor STE Languages past de samenwerking in de ambitie om een belangrijke positie in te nemen als taalaanbieder voor leerkrachten en ouders in het primair onderwijs.

SALTO speelt specifiek in op het opzetten van internationaliseringsprogramma’s voor kinderen van internationals, maar ook voor kinderen van Nederlandse ouders (internationale profilering van het reguliere onderwijs). SALTO verwacht van haar leerkrachten dat zij het vak Engels kunnen geven aan alle groepen (1 t/m 8) en dat zij oudergesprekken kunnen voeren in de Engelse taal. STE kan leerkrachten verder brengen met hun taalniveau en taalvaardigheden zodat ze met vertrouwen de Engelse taal in de dagelijkse praktijk kunnen gebruiken. Win-win situatie voor alle partijen!

Over STE Languages

STE Languages is dé taalexpert voor de zakelijke en particuliere markt in Brabant en Limburg en al meer dan dertig jaar actief op het gebied van taaltrainingen. De taaltrainingen worden op alle niveaus en in alle talen gegeven zoals Nederlands, Engels, Duits, Spaans maar ook Chinees, Portugees of Japans. De afgelopen jaren is STE Languages uitgegroeid tot een gerespecteerde en gewaardeerde partner van veel internationaal georiënteerde bedrijven en organisaties in Brabant en Limburg; bedrijven en organisaties die het belang van betrouwbare communicatie inzien. Meer informatie treft u aan op: www.ste.nl.

 

Terug