Nieuws december 2017

De Klapwiek in actie voor Serious Request

20 december 2017

De laatste week van het jaar 2017 staat in het teken van 'De Klapwiek in actie'. De school heeft geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het doel van Serious Request.

Er hebben drie activiteiten plaats gevonden:

- 'de Klapwiek flest' waarbij zoveel mogelijk statiegeld bonnetjes werden verzameld

- 'de Klapwiek serveert' . Op 18 december werd de hal van de school omgetoverd tot een waar sterren restaurant. De lerarenband verzorgde de muziek en het eten werd bereid door een sterrenkok. Alle tafels in het restaurant zijn per opbod verkocht, waardoor 66 mensen konden genieten van een heerlijk kerstdiner wat werd geserveerd door de leerkrachten van de school.

-'de Klapwiek bakt' leerkrachten bakten pannenkoeken voor de kinderen en hun ouders of familieleden. Ook deze opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel. Deze actie is hier te zien.

Vrijdagmiddag 22 december overhandigen de initiatiefnemers de opbrangst aan Serious Request in Apeldoorn.

Lees verder

Kerst- en nieuwjaarswens

19 december 2017

Schitterende feestdagen en een sprankelend nieuw jaar!

Lees verder

Wethouder Visscher onder de indruk van IPC-lesmethode bij SALTO-school Cornelis Jetses

11 december 2017

Op vrijdag 8 december bracht wethouder Jannie Visscher van de gemeente Eindhoven samen met vertegenwoordigers van Stichting WIJeindhoven, Bureau Cement, Korein, Kinderopvang Dikkie & Dik, GGD Brabant Zuidoost en Scholengroep Het Plein een bezoek aan SALTO-school Cornelis Jetses. Deze Eindhovense school werkt met de vernieuwende lesmethode International Primary Curriculum (IPC). Onderzoekend leren, internationalisering en talentontwikkeling staan hierbij centraal. Deze partijen wilden graag met eigen ogen zien hoe het team van de Cornelis Jetses dit in de praktijk aanpakt.

IPC Cornelis Jetses

 

 

Lees verder

SALTO-school de Bergen behoort tot de eerste negen aspirant BRAINPORT basisscholen

5 december 2017

De volgende generatie Brainport Scholen staat in de startblokken. Onlangs besloot de Commissie van Toezicht van de Brainport Scholen om een kopgroep van negen scholen uit het Primair Onderwijs (PO) de status van aspirant-Brainport Scholen toe te kennen. Het streven is dat deze eerste negen scholen volgend schooljaar volwaardige Brainportscholen zijn. Daarmee voegen zij zich bij de huidige elf Brainport Scholen uit het Voortgezet Onderwijs (VO) en omarmen ze de doelstelling om ‘constructief en structureel aan een onderwijsontwikkeling te werken die leerlingen op een eigentijdse manier voorbereidt op hun toekomst in de 21e eeuw.’

Lees verder
stamp